Subscribe by Email

Booking.com

Thursday, December 31, 2015

Data dan File Hilang | Berita Baik Untuk Pengguna Android!

Dulu-dulu kita hanya bimbang jika data atau file dalam komputer peribadi kita akan hilang. Dan memang sukar untuk kita dapatkan semula file-file yang hilang. Apa yang pasti kita akan pasrah dan redha sahaja apabila semua file penting dalam komputer telah hilang yang mungkin disebabkan file rosak, kesilapan membuat format komputer dan tidak membuat backup file.


Sekarang, kebimbangan itu beralih pula kepada tablet dan smartphone. Zaman telah berubah! Data-data penting, file kerja, gambar peribadi semua sudah mula disimpan di dalam handphone sahaja. Ambil gambar dan simpan. Bila perlu, baru buka dan lihat. Zaman dulu semua nak kena print-out. Bergegas ke kedai gambar untuk  print gambar dan simpan dalam album. Takut hilang. Sebenarnya, walaupun bila teringat zaman tu agak kuno, tetapi cara itulah yang paling selamat dan paling dihargai. Kenangan-kenangan indah walaupun hanya sikit tapi sangat sayang kalau tak simpan dalam album. Kat kampung saya, ada banyak gambar disimpan di dalam album yang tersusun elok di rak-rak buku dan meja. Tetapi sekarang, semuanya hanya dalam handphone. Kadang-kadang sampai tak ingat simpan dalam folder mana. Masalah paling teruk, bila rosak, file, gambar semua boleh hilang. Silap tekan, boleh jadi hilang semua gambar. Sebab saya pernah tersilap tekan. Habis semua kenangan yang belum buat backup ke dalam komputer, hilang macam tu saja. 

Itu masalah gambar, ada juga yang simpan data dan file kerja dalam tablet dan smartphone. Dan menganggap semuanya akan OK. Tapi, apabila silap tekan boleh hilang perkara penting. Dulu-dulu semua kena print, fotokopi supaya tak hilang. Bagaimanapun, kedua-dua cara ada baik dan buruknya. Perlu berubah mengikut peredaran masa.

Kembalikan Data Yang Hilang dengan EaseUS MobiSaver for Android

File-file yang telah hilang di dalam smartphone atau tablet boleh dikembalikan dengan menggunakan teknologi perisian 'recovery' terkini.  EaseUS MobiSaver for Android merupakan software yang direka untuk melindungi dan mengembalikan file-file yang telah hilang di dalam android smartphone, tablet dan juga di dalam memori kad (SD Card) anda seperti message (SMS), contact, muzik, video, dokumen dan sebagainya. Caranya amat mudah. Sambungkan kepada komputer, membuat imbasan (scan) dan recover. Software ini menyokong semua smartphone dan tablet yang menggunakan Android seperti Samsung, Sony, Motorola, HTC dan sebagainya. 

Jika anda mengalami masalah seperti ini, boleh cuba dulu versi Trial di sini >> [TRY NOW-CLICK HERE] << untuk download. Jika anda berpuas hati, boleh terus dapatkan dan beli di sini >> BUY NOW << untuk membuat pembelian. Harga yang ditawarkan juga adalah berpatutan dan menjimatkan masa anda.



Monday, December 28, 2015

Salah Format | Kembalikan Data Yang Hilang Dengan EaseUS Data Recovery Wizard Professional

Data yang hilang atau ter-delete selalu terjadi yang mungkin disebabkan oleh kecuaian atau mungkin juga disebabkan oleh kerosakan pada komputer atau pada data simpanan anda. Kesalahan yang paling bahaya ialah apabila melakukan 'format' pada komputer tanpa membuat 'backup file' terlebih dahulu atau melakukan kesilapan 'format' komputer secara tidak sengaja. Perkara begini pernah terjadi kepada saya apabila beberapa file projek saya telah hilang yang disebabkan kesilapan semasa mem-format komputer. Jika file ter-delete mungkin anda boleh dapatkannya semula dengan membuat semakan di dalam folder recycle bin. Tetapi bagaimana pula jika folder recycle bin juga dikosongkan tanpa membuat semakan dahulu? Dan bagaimana pula jika komputer di format tanpa membuat backup? Jawapannya, anda tidak dapat mengembalikan file-file anda yang telah hilang. 

Bagaimanapun, jangan bimbang kerana file-file yang telah hilang akibat kesalahan delete, atau kesalahan format ini sebenarnya boleh dikembalikan dengan menggunakan perisian recovery. Antara perisian atau software recovery yang saya syorkan ialah EaseUS Data Recovery Wizard Professional 9.8. Perisian ini akan mengimbas dan mencari file-file anda yang telah hilang walaupun komputer anda telah diformat dan telah pun membina partition baru. Cara pengimbasan file ada dua, iaitu yang pertama ialah scan biasa dan kedua ialah deep scan. Jika scan biasa masih tidak dapat menjumpai file-file yang telah hilang, boleh cuba cara kedua iaitu cara deep scan. Deep Scan akan menyelongkar data simpanan anda dan semua file yang telah hilang akan disenaraikan. Selepas selesai pencarian, anda boleh memilih file-file yang penting atau pilih semua untuk membuat recovery.


Paparan EaseUS Data Recovery Wizard Professional 9.8

Anda juga dibenarkan menggunakan versi Free Trial EaseUS Data Recovery Wizard Professional di mana anda boleh [KLIK DI SINI] untuk download untuk anda lihat bagaimana ia berfungsi dan sejauh mana ia bagus untuk anda. Jika anda berminat untuk terus mendapatkan perisian yang berguna ini, ia boleh terus dibeli di easeus.com atau [KLIK DI SINI] .

Product Descriptions

The Data Recovery Software is Dynamic Disk and Linux File System compatible! An advanced and professional data recovery software to help you out of all data loss problems. Recover deleted files emptied from the Recycle Bin, or lost due to software crash, formatted or damaged hard drive, virus infection and other unknown reasons. The data recovery software works wonderful with hard drives, hardware RAID, IPOD, SD and Memory Cards, etc.


Thursday, December 17, 2015

Musim Star Wars Sekarang. Star Wars : The Force Awakens sedang ditayangkan !

Saya percaya ramai yang dah tak sabar sangat untuk pergi menonton filem Star Wars:The Force Awakens ni. Saya tak minat dengan cerita Star Wars. Dulu-dulu saya tontonla masa zaman kanak-kanak. Sekarang tak berminat lagi mungkin feel dah tak sama atau mungkin dah lama tak ambil tahu. 

Filem Star Wars: The Force Awakens ni sedang ditayangkan di seluruh negara [17 Disember 2015]. Dah bolehlah nak rebut seat di mana-mana panggung wayang. Saya suka GSC! hehe.. anda terpulanglah nak ke panggung mana pun asalkan dapat tengok. Tapi takkan nak tonton filem saja. Tak lengkap rasanya kalau tak disertakan dengan koleksi Star Wars yang boleh didapatkan di LAZADA. >> [KLIK DI SINI] << untuk kumpul koleksi STAR WARS anda.




Sunday, December 13, 2015

Saturday, December 5, 2015

Alcatel Flash 2 16GB (Volcanic Gray)

Alcatel Flash 2 16GB (Volcanic Gray)

Siapa pernah dengar nama Alcatel? Dulu-dulu selalu dengar, tak lama lepastu senyap dan sekarang timbul semula nama Alcatel dengan penampilan terbaru. Tumpuan produk saya kali ini ialah Alcatel Flash 2 16GB (Volcanic Gray) . Rekabentuknya simple tapi elegan. Memiliki 2GB RAM, dual simcard slot dan dilengkapi dengan capaian network sehingga LTE atau 4G. Berminat dengan Alcatel Flash 2 16GB (Volcanic Gray) ni? boleh di dapati di LAZADA [KLIK DI SINI]





  • 1 Year Local Manufacturer Warranty
  • Android 5.1 (Lollipop)
  • 2GB RAM / 16GB ROM
  • Support MicroSD up to 128GB
  • 5.0” HD IPS 1280x720 pixels (294ppi)
  • Battery: 3000mAh
  • Dual SIM Dual Standby
  • 13MP Rear Camera / 5MP Front Camera
  • LTE Dual SIM Dual Standby


Product details of Alcatel Flash 2 16GB (Volcanic Gray)
























Specifications of Alcatel Flash 2 16GB (Volcanic Gray)

What's in the box:
  • 1x Alcatel OneTouch Flash 21x USB Cable1x Adapter1x Quick Start Guide1x Earphone1x Leather Casing1x Screen Protector
General Features:
  • SKU AL534ELCVYBYANMY-3979432
  • Color Volcanic Gray
  • Gender Unisex
  • Model Alcatel Flash 2
  • Network Connections 4G
  • Operating System Android
  • Size (L x W x H) 14.58x7.04x0.89
  • Weight 143g
  • Warranty Period 1 Year
  • Warranty Type Local Manufacturer Warranty

Thursday, December 3, 2015

SKG Garment Steamer SS99 Purple

SKG Garment Steamer SS99 Purple

Inilah salah satu alat kelengkapan rumah kegemaran saya. Mudah digunakan dan tidak perlu membongkokkan badan untuk menggosok pakaian sehingga sakit pinggang. Gantung saja baju di tempat gantungan dan mulakan menggosok pakaian. Senang. Kalau orang yang macam saya ni yang memang dah tentu seharian membongkok menghadap komputer untuk membuat design rumah, SKG Garment Steamer inilah pilihan saya. SKG Garment Steamer SS99 Purple sikit sebanyak bolehlah saya renggang-renggangkan sikit tulang. 

Berminat dengan SKG Garment Steamer SS99 Purple ini , boleh dapatkan di LAZADA [KLIK DI SINI]



  • 1 Year Local Manufacturer Warranty
  • Product is not eligible for voucher
  • 1750W
  • 1.8L tank
  • 2 settings
  • Clean & soft clothes in 3 minutes
  • Easy to store with telescopic rod & folding rack

About Me

My photo
Hi. Saya Azizi Yusoff. Saya adalah pengurus syarikat di mana syarikat saya menyediakan perkhidmatan arkitek dan pelukis pelan bukan sahaja di Kelantan malah perkhidmatan ditawarkan ke seluruh Malaysia. Menyediakan rekabentuk rumah, bangunan, rekabentuk dalaman, membuat pelan bangunan baru, ubahsuai dan rekaan dalaman. Syarikat saya juga menyediakan pandangan 3D perspektif dan yang seumpama dengannnya. Sebarang pertanyaan, boleh terus hubungi saya atau layari www.dzcreation.com.my

Labels

2016 2017 3d 3d sketchup 8share adapter Agoda Airasia Al-Quran Android android update Antivirus Apa itu tone excel arab architect designer Architecture architecture services arkitek Asus asyik-asyik mistik autocad Bahaya Riak Bali beli pelan banglo beli pelan rumah Best Product Bilik Bisnes buat bisnes dengan tone excel buat duit buat duit raya Buat duit raya tanpa modal Camera cara menyertai tone excel Cars Cerita cerita mistik Clixsense computer Computer n Technology Console Coretan daftar Dakwah Design dragonfly facebook faile to updated fix Football Games ganjaran istimewa tone excel Garment GoPro GoPro Hero 4 green architecture green building Gst guru gymnastic gymnastics Hadith dan Sunnah Hari Raya Hotel insufficient storage application Internet Security Islam Islam dan Sains istidraj Isu dan Ehwal Semasa jana duit jana duit modal sikit jana duitr dengan toneExpress jana pendapatan jana pendapatan dengan tone excel jana pendapatan dengan tonexpress Karya Kata Hikmah Kereta Koleksi Video Ceramah Koleksi Video Nasyid komputer lagu lagu arab Lazada lenovo lirik lirik lagu Lukis Lukisan Maher Zain masalah kita menjana pendapatan sampingan metabolic Microsoft mistik Mobile Network nak beli pelan rumah nasihat New York City Notebook Online Shop Pablo Picasso pelan banglo pelan bangunan pelan rumah Pelukis pelukis pelan pelukis pelan rumah Pelukis Terkenal pendapat Percutian perisian perkhidmatan arkitek perkhidmatan pelukis pelan Picasso PlayStation politik produktif Promotions PS4 Puskas 2016 raya tahun ni Real Deals Recommendation respect Restoren Review Riak Riak Pemusnah Pahala Samsung Samsung baru Samsung Galaxy Samsung Galaxy Note Edge Samsung terkini sandisk Sejarah senibina Sifat Tercela sikit-sikit mistik Simkad ToneExcel Singapore sketchup smartphone Software sony problem Steamer suka mistik sukan sukan sea sungai dalam laut Surface sustainable Tablet talkin Tazkirah tazkirah pagi tazkirah ringkas TGNA tidak produktif tl-wn727n Tone Excel Tone Plus Prepaid ToneExcel tp-link tp-link wifi adapter tplink Travel Tuan Guru Nik Aziz Tune Talk Tone Excel ulama' Ultrabook Umum usb Web Hosting wifi Wifi adapter Xbox xperia