Subscribe by Email

Booking.com

Thursday, December 31, 2015

Data dan File Hilang | Berita Baik Untuk Pengguna Android!

Dulu-dulu kita hanya bimbang jika data atau file dalam komputer peribadi kita akan hilang. Dan memang sukar untuk kita dapatkan semula file-file yang hilang. Apa yang pasti kita akan pasrah dan redha sahaja apabila semua file penting dalam komputer telah hilang yang mungkin disebabkan file rosak, kesilapan membuat format komputer dan tidak membuat backup file.


Sekarang, kebimbangan itu beralih pula kepada tablet dan smartphone. Zaman telah berubah! Data-data penting, file kerja, gambar peribadi semua sudah mula disimpan di dalam handphone sahaja. Ambil gambar dan simpan. Bila perlu, baru buka dan lihat. Zaman dulu semua nak kena print-out. Bergegas ke kedai gambar untuk  print gambar dan simpan dalam album. Takut hilang. Sebenarnya, walaupun bila teringat zaman tu agak kuno, tetapi cara itulah yang paling selamat dan paling dihargai. Kenangan-kenangan indah walaupun hanya sikit tapi sangat sayang kalau tak simpan dalam album. Kat kampung saya, ada banyak gambar disimpan di dalam album yang tersusun elok di rak-rak buku dan meja. Tetapi sekarang, semuanya hanya dalam handphone. Kadang-kadang sampai tak ingat simpan dalam folder mana. Masalah paling teruk, bila rosak, file, gambar semua boleh hilang. Silap tekan, boleh jadi hilang semua gambar. Sebab saya pernah tersilap tekan. Habis semua kenangan yang belum buat backup ke dalam komputer, hilang macam tu saja. 

Itu masalah gambar, ada juga yang simpan data dan file kerja dalam tablet dan smartphone. Dan menganggap semuanya akan OK. Tapi, apabila silap tekan boleh hilang perkara penting. Dulu-dulu semua kena print, fotokopi supaya tak hilang. Bagaimanapun, kedua-dua cara ada baik dan buruknya. Perlu berubah mengikut peredaran masa.

Kembalikan Data Yang Hilang dengan EaseUS MobiSaver for Android

File-file yang telah hilang di dalam smartphone atau tablet boleh dikembalikan dengan menggunakan teknologi perisian 'recovery' terkini.  EaseUS MobiSaver for Android merupakan software yang direka untuk melindungi dan mengembalikan file-file yang telah hilang di dalam android smartphone, tablet dan juga di dalam memori kad (SD Card) anda seperti message (SMS), contact, muzik, video, dokumen dan sebagainya. Caranya amat mudah. Sambungkan kepada komputer, membuat imbasan (scan) dan recover. Software ini menyokong semua smartphone dan tablet yang menggunakan Android seperti Samsung, Sony, Motorola, HTC dan sebagainya. 

Jika anda mengalami masalah seperti ini, boleh cuba dulu versi Trial di sini >> [TRY NOW-CLICK HERE] << untuk download. Jika anda berpuas hati, boleh terus dapatkan dan beli di sini >> BUY NOW << untuk membuat pembelian. Harga yang ditawarkan juga adalah berpatutan dan menjimatkan masa anda.



About Me

My photo
Hi. Saya Azizi Yusoff. Saya menyediakan perkhidmatan pelukis pelan arkitek. Menyediakan rekabentuk rumah, bangunan, rekabentuk dalaman, membuat pelan bangunan baru, ubahsuai dan rekaan dalaman. Saya juga menyediakan perkhidmatan sehingga urusan permohonan kelulusan pelan kepada. Sebarang pertanyaan, boleh terus hubungi saya atau layari www.dzcreation.com.my

Labels

3d 3d sketchup adapter Al-Quran Android android update Apa itu tone excel architect designer Architecture architecture services arkitek Asus asyik-asyik mistik autocad beli pelan banglo beli pelan rumah Bisnes buat bisnes dengan tone excel buat duit buat duit raya Buat duit raya tanpa modal cara menyertai tone excel Cars Cerita cerita mistik Clixsense computer Computer n Technology Coretan daftar Dakwah Design dragonfly facebook faile to updated fix ganjaran istimewa tone excel green architecture green building guru Hadith dan Sunnah insufficient storage application Islam Islam dan Sains istidraj Isu dan Ehwal Semasa Jalan-Jalan jana duit jana duit modal sikit jana duitr dengan toneExpress jana pendapatan jana pendapatan dengan tone excel jana pendapatan dengan tonexpress Johor Bharu Karya Kata Hikmah Kereta Koleksi Video Nasyid komputer lenovo Lukis Lukisan Maher Zain masalah kita metabolic mistik nak beli pelan rumah nasihat New York City Notebook Pablo Picasso Pasir Gudang pelan banglo pelan bangunan pelan rumah Pelukis pelukis pelan pelukis pelan rumah Pelukis Terkenal pendapat Percutian perisian perkhidmatan arkitek perkhidmatan pelukis pelan Picasso produktif Promotions raya tahun ni respect Review Samsung Samsung baru Samsung Galaxy Samsung Galaxy Note Edge Samsung terkini Sejarah senibina Sifat Tercela sikit-sikit mistik Simkad ToneExcel sketchup smartphone Software sony problem suka mistik sungai dalam laut sustainable talkin Tazkirah tazkirah pagi tazkirah ringkas tidak produktif tl-wn727n Tone Excel ToneExcel tp-link tp-link wifi adapter tplink Travel Tune Talk Tone Excel ulama' Ultrabook Umum wifi Wifi adapter xperia