Posts

Showing posts from December, 2015

Data dan File Hilang | Berita Baik Untuk Pengguna Android!

Image
Dulu-dulu kita hanya bimbang jika data atau file dalam komputer peribadi kita akan hilang. Dan memang sukar untuk kita dapatkan semula file-file yang hilang. Apa yang pasti kita akan pasrah dan redha sahaja apabila semua file penting dalam komputer telah hilang yang mungkin disebabkan file rosak, kesilapan membuat format komputer dan tidak membuat backup file.
KLIK DI SINI UNTUK EASEUS DATA RECOVERY UNTUK KOMPUTER ANDA
Sekarang, kebimbangan itu beralih pula kepada tablet dan smartphone. Zaman telah berubah! Data-data penting, file kerja, gambar peribadi semua sudah mula disimpan di dalam handphone sahaja. Ambil gambar dan simpan. Bila perlu, baru buka dan lihat. Zaman dulu semua nak kena print-out. Bergegas ke kedai gambar untuk  print gambar dan simpan dalam album. Takut hilang. Sebenarnya, walaupun bila teringat zaman tu agak kuno, tetapi cara itulah yang paling selamat dan paling dihargai. Kenangan-kenangan indah walaupun hanya sikit tapi sangat sayang kalau tak simpan dalam album.…

Salah Format | Kembalikan Data Yang Hilang Dengan EaseUS Data Recovery Wizard Professional

Image
Data yang hilang atau ter-delete selalu terjadi yang mungkin disebabkan oleh kecuaian atau mungkin juga disebabkan oleh kerosakan pada komputer atau pada data simpanan anda. Kesalahan yang paling bahaya ialah apabila melakukan 'format' pada komputer tanpa membuat 'backup file' terlebih dahulu atau melakukan kesilapan 'format' komputer secara tidak sengaja. Perkara begini pernah terjadi kepada saya apabila beberapa file projek saya telah hilang yang disebabkan kesilapan semasa mem-format komputer. Jika file ter-delete mungkin anda boleh dapatkannya semula dengan membuat semakan di dalam folder recycle bin. Tetapi bagaimana pula jika folder recycle bin juga dikosongkan tanpa membuat semakan dahulu? Dan bagaimana pula jika komputer di format tanpa membuat backup? Jawapannya, anda tidak dapat mengembalikan file-file anda yang telah hilang. 
Bagaimanapun, jangan bimbang kerana file-file yang telah hilang akibat kesalahan delete, atau kesalahan format ini sebenarnya …

Musim Star Wars Sekarang. Star Wars : The Force Awakens sedang ditayangkan !

Image
Saya percaya ramai yang dah tak sabar sangat untuk pergi menonton filem Star Wars:The Force Awakens ni. Saya tak minat dengan cerita Star Wars. Dulu-dulu saya tontonla masa zaman kanak-kanak. Sekarang tak berminat lagi mungkin feel dah tak sama atau mungkin dah lama tak ambil tahu. 
Filem Star Wars: The Force Awakens ni sedang ditayangkan di seluruh negara [17 Disember 2015]. Dah bolehlah nak rebut seat di mana-mana panggung wayang. Saya suka GSC! hehe.. anda terpulanglah nak ke panggung mana pun asalkan dapat tengok. Tapi takkan nak tonton filem saja. Tak lengkap rasanya kalau tak disertakan dengan koleksi Star Wars yang boleh didapatkan di LAZADA. >>[KLIK DI SINI] << untuk kumpul koleksi STAR WARS anda.



Incase you missed out ! Masih ada lagi untuk anda di Lazada

Image
Incase anda terlepas nak membeli di Lazada. Masih ada lagi untuk anda :) Click here for more deals ! #unmissabledeals #deals


Click here for more deals

Microsoft Lumia 950 & 950 XL With Best Price At Lazada

Image
Microsoft Lumia 950 & 950 XL With Best Price. Pre-Order Now![Click Here]






Microsoft Lumia 950 & 950 XL With Best Price.
Pre-Order Now![Click Here] Pre-Order Now![Click Here]

Experience the Brand New Nexus 6P | Exquisite & Powerful

Image

Alcatel Flash 2 16GB (Volcanic Gray)

Image
Alcatel Flash 2 16GB (Volcanic Gray)

Siapa pernah dengar nama Alcatel? Dulu-dulu selalu dengar, tak lama lepastu senyap dan sekarang timbul semula nama Alcatel dengan penampilan terbaru. Tumpuan produk saya kali ini ialah Alcatel Flash 2 16GB (Volcanic Gray) . Rekabentuknya simple tapi elegan. Memiliki 2GB RAM, dual simcard slot dan dilengkapi dengan capaian network sehingga LTE atau 4G. Berminat dengan Alcatel Flash 2 16GB (Volcanic Gray) ni? boleh di dapati di LAZADA[KLIK DI SINI]



BUY NOW AT LAZADA | MALAYSIA
1 Year Local Manufacturer WarrantyAndroid 5.1 (Lollipop)2GB RAM / 16GB ROMSupport MicroSD up to 128GB5.0” HD IPS 1280x720 pixels (294ppi)Battery: 3000mAhDual SIM Dual Standby13MP Rear Camera / 5MP Front CameraLTE Dual SIM Dual Standby
BUY NOW AT LAZADA | MALAYSIA
Product details of Alcatel Flash 2 16GB (Volcanic Gray)
























Specifications of Alcatel Flash 2 16GB (Volcanic Gray)
What's in the box: 1x Alcatel OneTouch Flash 21x USB Cable1x Adapter1x Quick Start Guide1x Earphone1x Leather C…

SKG Garment Steamer SS99 Purple

Image
SKG Garment Steamer SS99 Purple
Inilah salah satu alat kelengkapan rumah kegemaran saya. Mudah digunakan dan tidak perlu membongkokkan badan untuk menggosok pakaian sehingga sakit pinggang. Gantung saja baju di tempat gantungan dan mulakan menggosok pakaian. Senang. Kalau orang yang macam saya ni yang memang dah tentu seharian membongkok menghadap komputer untuk membuat design rumah, SKG Garment Steamer inilah pilihan saya. SKG Garment Steamer SS99 Purple sikit sebanyak bolehlah saya renggang-renggangkan sikit tulang. 
Berminat dengan SKG Garment Steamer SS99 Purple ini , boleh dapatkan di LAZADA[KLIK DI SINI]

KLIK DI SINI [BUY NOW AT LAZADA]
1 Year Local Manufacturer WarrantyProduct is not eligible for voucher1750W1.8L tank2 settingsClean & soft clothes in 3 minutesEasy to store with telescopic rod & folding rackKLIK DI SINI [BUY NOW AT LAZADA]