Monday, January 11, 2016

LENOVO IDEAPAD 100-15IBY NOTEBOOK Hanya RM 899.00 Sahaja ! Limited time !

LENOVO IDEAPAD 100-15IBY NOTEBOOK Hanya RM 899.00 Sahaja!

Bukan pelajar sekolah saja yang dah masuk belajar. Pelajar kolej pun dah masuk belajar juga awal tahun ni. Sempena masuk tahun baru dan semester baru ni, buat persiapan lebih awal supaya semuanya berjalan dengan baik. Awal-awal memang belum banyak kerja. Tapi bila dah masuk pertengahan, banyak kerja kena buat. Dengan assigment itu dan ini. 

Lenovo kali ini menawarkan notebook pada harga yang murah dan boleh dimiliki oleh pelajar. Dulu-dulu bukan senang nak dapat notebook atau komputer murah. Kadang-kadang terpaksa pinjam kawan punya atau pergi ke cyber cafe. Payah nak buat kerja. Lenovo menawarkan LENOVO IDEAPAD 100-15IBY NOTEBOOK 80MJ00BAMJ (CELERON N2840,2GB,500GB,15.6") .


Notebook Lenovo Ideapad 100-151BY ini mengandungi prosessor Celeron N2840 (2.16GHz), 2GB RAM, 500GB Harddisk dan mempunyai keluasan skrin 15.6". Pada saya, dengan spesifikasi yang begini sudah cukup untuk pelajar-pelajar gunakan untuk membuat kerja-kerja atau assignment. Tak perlu cari yang mahal-mahal jika hanya untuk kegunaan biasa. Tapi bagi pelajar yang mengambil jurusan senibina, grafik dan yang seumpamanya yang banyak menggunakan software berat seperti grafik, autocad dan photoshop tidak begitu sesuai dan perlu cari yang lebih baik dan berkuasa tinggi.


Jika anda berminat dengan Notebook Lenovo Ideapad ini, boleh dapatkannya di LAZADA [KLIK DI SINI

Nikmati Cashback sehingga 10% ! apabila membuat pembelian di LAZADA dengan pembelian melalui Shopback.my. [KLIK DI SINI]

[KLIK DI SINIuntuk data recovery bagi file dan data yang hilang disebabkan rosak, salah format dan sebagainya.

0 comments: