Posts

Showing posts from January, 2016

Tempat Yang Mesti Dikunjungi Jika Anda Ke Bali

Image
Bali sangat terkenal bukan sahaja di negara serantau malah di seluruh dunia, Sebut sahaja Bali orang akan membayangkan betapa indahnya Bali. Walaupun sebenarnya tak pernah pergi. Tapi bila cerita pasal Bali tiba-tiba boleh bayangkan suasana keindahan di Bali. Bali adalah salah satu kepualauan yang terletak di Indonesia. Keluasannya ialah 5,780.06 km2 lebih besar daripada Singapura, Langkawi dan Pulau Pinang.

Kedudukan Bali adalah seperti yang ditunjukkan di dalam gambar di atas.
Untuk pengetahuan anda, majoriti penduduk di Bali adalah beragama Hindu. Lebih kurang 80%. Manakala orang Islam pula sangat sedikit iaitu berjumlah lebih kurang 13 % sahaja. Kat Bali ni kalau nak cari makanan yang halal memang agak susah. Kalau setakat babi golek tu tak hairan dah sebab lalu kat tepi jalan je dah boleh jumpa banyak. Orang kata, kalau nak makan kena cari kedai makan nasi padang atau restoren lombok. 
Saya pernah menjejakkan kaki ke Bali tahun 2009. Masa tu ada trip untuk buat case study pasal a…

Trends Percutian yang Popular tahun 2015 | Rasanya Kali Ni Nak Pergi Surabaya :)

Image
Kali ni saya rasa macam nak pergi Surabaya. Setakat ni saya dah jejak kaki ke Bali dan Jogjakarta. Apa kata anda? Anda nak tahu apa yang jadi TRENDS percutian tahun 2015? Tak sangka, selfie pun menyelit gak dalam tu. Jom tengok ! [KLIK DI SINI UNTUK TONTON]

Dibawakan kepada anda oleh AirAsia Winner of Asia's Leading Cabin Crew 2015
Tempah penerbangan dan hotel anda di Expedia untuk percutian anda seterusnya. Kalau nak pergi Surabaya pun cari je kat Expedia. Senang je.. Pernah guna Expedia? Kalau tak pernah, cuba tengok dulu ya :)

[KLIK DI SINI UNTUK PERCUTIAN ANDA DENGAN EXPEDIA]
Anda lebih suka mencari hotel di Agoda? 
Apakata cari hotel untuk percutian anda di bawah

10 Restoren Nasi Briyani Terbaik di Sekitar Lembah Klang

Image
Siapa yang tak suka makan nasi beriyani? Saya lebih dari suka. Kalau nak makan selalunya kena tunggu kenduri je. Itu pun tak semua majlis kenduri buat nasi beriyani. Kalau tak de, tak dapatla nak makan. Sebab selalunya masa kenduri orang buat nasi minyak. Biasanya kalau teringin nak makan sangat saya dan isteri akan pergi ke Batu Pahat. Ada satu kedai namanya Nasi beriyani Power. Anda boleh google. Untuk penggemar nasi beriyani di sekitar Lembah Klang, kat sini ada 10 tempat yg mungkin anda boleh kunjungi.

1. Anjappar Authentic Chettinad Restaurant
6, Jalan Maarof, Bangsar Baru, 59100 Kuala lumpurTel : 03 2282 1508Hari : Isnin hingga AhadMasa : 8 pagi hingga 11.30 malam2. Restaurant Tajuddin Nasi Beriani
8, Jalan Hang Kasturi, 50000 Kuala LumpurTel : 012 265 3653Hari : Isnin hingga Ahad Masa : 6 pagi hingga 6 petang
Sumber gambar: Malaysian Foodie
Baca lagi untuk 10 senarai restoren nasi beriani terbaik di Lembah Klang di sini
Tempah Flight dan Hotel Anda dengan Expedia

Cari Bilik Hotel Di Agoda

Image
Ada banyak saluran untuk anda membuat tempahan bilik hotel. Ada Booking.com, ada Agoda dan Expedia. Sebenarnya, semua saluran untuk tempahan hotel ni sangat bagus dan sangat memudahkan anda. Mana tidaknya semuanya hanya beberapa klik je dah boleh buat tempahan. Sambil tonton tv pun boleh buat tempahan. Pernahkah anda membeli secara online di LAZADA? Kalau pernah, anda juga akan gemar untuk membuat tempahan hotel secara online. Tak payah nak search di google untuk cari senarai nombor telefon hotel atau guesthouse. Penat dan kadang-kadang boleh habis duit sebab buat panggilan telefon nak booking bilik je. Buang masa pun iya jugak. Oleh sebab itulah, saya lebih suka buat tempahan atau belian di internet. Yang menariknya, adakalanya anda akan menerima tawaran harga dan promosi yang menarik. Tapi yang paling penting buatlah tempahan awal.


Untuk pilihan kali ni, saya nak bawakan kepada anda cari bilik hotel di Agoda. Sama seperti saluran yang lain cuma lain orang, lain pilihan dan citarasa…

Tempah Bilik Untuk Percutian Anda Seterusnya Di Booking.com

Hari tu baru je bercuti Krismas dan tahun baru. Tak lama lagi nak cuti lagi. Banyak jugak cuti kita ni sebenarnya. Tapi masa cuti-cuti ni la nak rehatkan otak. Nak jauhkan diri dari kerja-kerja yang menyakitkan kepala. Untuk cuti umum yang terdekat ni kita ada cuti Thaipusam pada 24 Januari 2016 dan Tahun Baru Cina pada 8 dan 9 Februari 2016. Nak pergi bercuti ni  kena buat tempahan awal. Jangan jadi macam saya. Pernah beberapa kali nak pergi bercuti dengan isteri, terlupa pulak nak buat tempahan bilik hotel. Hari perjalanan baru nak buat tempahan. Daripada call sampai ke Online. Memang banyak yang takdala jawabnya. Tapi alhamdulillah dapat jugak akhirnya. Tu pun dah tengah malam. Sebenarnya, saya dan isteri kalau nak berjalan memang suka gamble je.

So, kalau dah planning nak pergi berjalan tu, boleh la buat tempahan bilik awal-awal supaya tak kelam kabut nak cari bilik kosong. Kalau boleh bertolak awal. Bila dah sampai awal bolehla berehat dulu. Kalau terlambat pun takdelah risau sa…

Produk Pamoga dan Qu Puteh Pulak !

Image
Alamak, macam mana boleh tersangkut produk kecantikan ni pulak. Ni mesti penangan TV yang hampir setiap hari iklan sama je yang keluar. Dengan saya-saya pun boleh nak bercakap tentang produk ni. Tak ada apa yang saya nak tulis sebenarnya, tak sesuai pulak rasanya sebab saya bukan pakar kecantikan pun. hehehe. Cuma ramai yang kata produk ni bagus dan berkesan. Isteri saya pun bercadang nak cuba guna produk ni. Kat LAZADA pun dah ada jual. So, senang nak beli. Klik, order, bayar dan tunggu sampai rumah je. Jika anda pun berminat dengan produk Pamoga ni, anda boleh dapatkannya dengan mudah di LAZADA.KLIK DISINI


Untuk Vida Beauty Pamoga 500ml Klik di sini  >> Vida Beauty Pamoga 500ml <<
Untuk lebih pilihan PAMOGA Klik di sini  >> Pamoga <<
Produk Qu Puteh Klik di sini  >> Produk Qu Puteh <<

LENOVO IDEAPAD 100-15IBY NOTEBOOK Hanya RM 899.00 Sahaja ! Limited time !

Image
LENOVO IDEAPAD 100-15IBY NOTEBOOK Hanya RM 899.00 Sahaja!
Bukan pelajar sekolah saja yang dah masuk belajar. Pelajar kolej pun dah masuk belajar juga awal tahun ni. Sempena masuk tahun baru dan semester baru ni, buat persiapan lebih awal supaya semuanya berjalan dengan baik. Awal-awal memang belum banyak kerja. Tapi bila dah masuk pertengahan, banyak kerja kena buat. Dengan assigment itu dan ini. 
Lenovo kali ini menawarkan notebook pada harga yang murah dan boleh dimiliki oleh pelajar. Dulu-dulu bukan senang nak dapat notebook atau komputer murah. Kadang-kadang terpaksa pinjam kawan punya atau pergi ke cyber cafe. Payah nak buat kerja. Lenovo menawarkan LENOVO IDEAPAD 100-15IBY NOTEBOOK 80MJ00BAMJ (CELERON N2840,2GB,500GB,15.6") .


Notebook Lenovo Ideapad 100-151BY ini mengandungi prosessor Celeron N2840 (2.16GHz), 2GB RAM, 500GB Harddisk dan mempunyai keluasan skrin 15.6". Pada saya, dengan spesifikasi yang begini sudah cukup untuk pelajar-pelajar gunakan untuk membuat kerja…

Pendrive Sandisk RM13 Sahaja!

Image
Sandisk CZ52 8GB Flash Drive Cruzer Switch Black & Red

Flash drive 8gb cuma RM13 sahaja? Betul..RM13 sahaja. Murah kan? Boleh beli banyak-banyak dan simpan buat stok atau buat tambahan storage. Manalah tahu, pendrive lain dah rosak sebab kongsi komputer yang ada virus. Takut file hilang boleh buat backup juga kan? Tak perlu susah nak buat recovery. [KLIK DI SINI] untuk Recovery file anda yang telah hilang. Jika anda berminat dengan flash drive sandisk 8gb ni, boleh terus beli dengan mudah ni LAZADA.[KLIK DI SINI] . Sangat berbaloi untuk anda. Saya dah pernah beli di LAZADA. Free delivery lagi :)

[KLIK DI SINI UNTUK BELI DI LAZADA]

2 Years Local Manufacturer Warranty8GBUSB 2.0 interfaceCompatible with Windows XP/ Windows Vista/ Windows 7/ Mac OS X v10.5 or laterSanDisk SecureAccess software
Product details of Sandisk CZ52 8GB Flash Drive Cruzer Switch Black & Red
The Cruzer Switch USB Flash Drive makes it easier than ever to back up, transport, and share your files. This USB drive…