Posts

Showing posts from October, 2015

Gamers | XBOX ONE Forza Motorsport 6 1TB Console (ASIA)

Image
XBOX ONE Forza Motorsport 6 1TB Console (ASIA)

Apalagi yang boleh menyaingi kehebatan Playstation selain Xbox? Setakat ni hanya Xbox yang begitu rapat menyaingi dan mempamerkan suatu kelainan dan memberi kepuasan kepada peminat permainan video. Ada juga yang mengatakan bahawa Xbox lebih baik berbanding Playstation walaupun kurang popular.
Apapun, kepada peminat Xbox mungkin lebih tertarik kepada Xbox sahaja. Tapi tak mustahil peminat Playstation beralih kepada Xbox. Tak kurang juga yang memiliki keduanya. Asalkan meberi kepuasan yang maksima. Kalau saya, saya lebih berminat dengan Graphic-nya sahaja dan lebih cenderung melihat bagaimana begitu telitinya designers mereka membina 3D games. Tambahan pula, saya juga adalah seorang pembina 3D atau architectural 3D Designer.

Jadi, kepada peminat tegar Xbox, Xbox One ini juga boleh didapati secara ONLINE di LAZADA.
>>XBOX ONE Forza Motorsport 6 1TB Console (ASIA)<<


BUY NOWAT LAZADA
The only one where you can play Halo 5: Guardians, …

Top Sellers | GoPro HERO4 Adventure Edition Silver (Local Supplier Warranty)

Image
Top Sellers | GoPro HERO4 Adventure Edition Silver (Local Supplier Warranty)

Salah satu gajet kegemaran saya ialah GoPro atau kamera GoPro. Saya tidaklah begitu tahu tentang GoPro ni tetapi saya rasa memilikinya adaah sangat berbaloi. Apatah lagi saya mengenali kamera GoPro ini atau yang seumpama dengannya ketika menonton racangan Running Man. Sebagai seorang yang sangat gemar mengembara dan merantau, merakam setiap saat dalam pengembaraan dan perjalanan adalah satu yang sangat menyeronokkan. Dalam pada waktu yang sama, saya juga gemar merakam senibina-senibina yang ada di tempat-tempat yang saya kunjungi. Untuk itu, GoPro HERO4 Adventure Edition Silver adalah pilihan saya kali ini. GoPro HERO4 Adventure Edition Silver  ini boleh di dapati secara ONLINE di LAZADA.

1 Year Local Supplier WarrantySupports 4K15, 2.7K50, 1080p60 VideoCapture 12MP Photos at 30 fpsBuilt-In Touchscreen DisplayUltra Wide Angle Glass LensInterval Capture for Time LapseAuto Low Light and Night Photo ModesWorks wi…

Real Deals | SONY PLAYSTATION 4 500GB (SEA Official Warranty)

Image
SONY PLAYSTATION 4 500GB (SEA Official Warranty)

Siapa yang tak tahu tentang Sony Playstation atau lebih dikenali dengan PS? Rata-rata kita sekarang baik tua atau muda pastinya tahu tentang permainan konsol ini. Daripada generasi PS1 sampailah yang terkini PS4. Peminatnya memang sangat ramai. Walaupun sekarang sudah ada XBOX, Wii, namun, Playstation tetap antara yang menjadi pilihan. Bagi kanak-kanak, permainan video game PlayStation 4 ini pastinya untuk keseronokan. Namun, bagi orang dewasa, selain untuk keseronokan, ia juga salah satu cara untuk melepaskan tekanan seperti tekanan kerja, persekitaran dan mungkin pergaulan. Macam saya, permainan video Playstation merupakan salah satu cara untuk menghilangkan penat atau 'stress' membuat kerja apatah lagi kerja saya ni yang terlalu fokus dengan kerja-kerja yang menghadap komputer membuat 'design' dan kerja-kerja yang sangat teknikal. 
SONY PLAYSTATION 4 500GB . Dengan harga yang ditawarkan sangat berbaloi ketika ini di LA…

(Pre-Order) Microsoft Surface Pro 4 M3 12.3" 4GB 128GB Tablet - FREE Premium Leather Sleeve (ETA: 2nd November 2015)

Image
(Pre-Order) Microsoft Surface Pro 4 M3 12.3" 4GB 128GB Tablet - FREE Premium Leather Sleeve (ETA: 2nd November 2015)

Apakah kelengkapan peribadi dan kerja yang masih tercari-cari oleh anda? Memudahkan kerja, mudah dibawa, ringan dan tdak membebankan sudah tentu pilihan terbaik. Saya sebagai 'designer' juga amat berminat dengan tablet yang sangat membantu saya dalam membuat sebarang kerja. Tak perlu berat-berat sakit pinggang membongkok bawa laptop. Sejujurnya, memang saya seorang yang tidak lekang dengan komputer dan telefon pintar untuk membuat kerja dan kemaskini kerja-kerja dalam talian. Microsoft Surface Pro 4 menampilkan sesuatu yang menarik sebagai sasaran saya untuk menjadi tablet peribadi dan kerja :). Pre-Order Microsoft Surface Pro 4 di LAZADA sekarang!

BUY NOW - FROM LAZADA
Product details of (Pre-Order) Microsoft Surface Pro 4 M3 12.3" 4GB 128GB Tablet - FREE Premium Leather Sleeve (ETA: 2nd November 2015 The versatility of a laptop and tablet Surface Pro 4…

Rapoo H8030 Wireless Stereo Headset - Black

Image
Rapoo H8030 Wireless Stereo Headset - Black
Mencari headphone bukanlah pilihan utama saya kerana saya lebih gemar menggunakan Speaker biasa. Saya hanya akan membeli headphone jika ianya menepati keselesaan dan cita rasa sahaja. Sebab utamanya untuk memakai headphone pun adalah untuk menjadi lebih fokus dalam membuat kerja-kerja saya yang lebih banyak tertumpu kepada komputer. Kalau nak bercakap tentang headphone yang bagus pun bukanlah kepakaran saya. Apa yang lebih penting pada saya ialah, selesa bila pakai, bunyinya yang sedap, kedap dan portable atau sejenis wireless. Kenapa Wireless? Sebabnya saya lebih gemar bergerak tanpa perlu buka dan letak di atas meja atau di mana-mana. Dan juga untuk mengurangkan penggunaan wayar. Saya tidak begitu gemar kalau meja komputer berserabut dengan wayar atau kabel kerana akan menyukarkan kerja-kerja saya. Rapoo H8030 Wireless Stereo Headset - Black adalah salah satu Wireless Headset yang menjadi pilihan saya. 
Rapoo H8030 Wireless Stereo Headset …

New App Celebration daripada Lazada 13hb - 19hb Oktober 2015

Image
Party in your Pocket! :) And Get Save Up To 90%

Real Deals ! Sandisk CZ50 16GB Flash Drive Cruzer Blade Black

Image
Real Deals ! Sandisk CZ50 16GB Flash Drive Cruzer Blade Black at ONLY RM 22.00


BUY NOW AT LAZADA
Product details of Sandisk CZ50 16GB Flash Drive Cruzer Blade Black

With its stylish, compact design and generous capacity, the Cruzer Blade USB Flash Drive makes it easy to back up, transfer, and share your files. Available in various storage capacities, this USB drive lets you carry your photos, movies, music, and personal data wherever you go.

Compact Design for Maximum Portability
The Cruzer Blade USB flash drive features a compact design that fits easily into a pocket or computer bag. This USB drive has a sleek black and red design that coordinates with many electronic devices.

High-Capacity Drive Accommodates Your Favourite Media Files
Designed by SanDisk, a USB in flash memory innovation, the Cruzer Blade USB flash drive packs generous capacity into a compact form. Available in a variety of storage capacities, this USB drive can hold all your must-have files.
BUY NOW AT LAZADA
Simple Drag-a…

SanDisk 8GB USB Flash Drive RM14.00 di Lazada

Image
SanDisk CZ50 Cruzer Blade 8GB USB Flash Drive Black (Official SanDisk Malaysia Warranty)

BUY NOW AT LAZADA
Apalagi yang anda perlukan untuk menyimpan data peribadi atau data-data kerja yang mudah untuk anda bawa ke mana-mana sahaja dan pada bila-bila masa. Sama ada anda seorang pelajar ataupun seorang yang sudah bekerja, menyimpan data pada tempat yang mudah untuk dibawa adalah satu perkara yang amat penting untuk memudahkan pergerakan, menyimpan dan ringan. Dan mungkin juga ketika berkunjung ke kedai-kedai percetakan atau cyber cafe yang berkongsi komputer, untuk menyelamatkan data penyimpanan yang besar daripada dijangkiti virus, anda sudah tentunya memerlukan data penyimpanan yang kecil yang hanya untuk data-data tertentu dan penting sahaja. 
SanDisk CZ50 Cruzer Blade 8GB USB Flash Drive Black adalah pilihan terbaik. Dengan ketika ini (11-Oktober-2015) harga ditawarkan ialah serendah RM 14.00 yang boleh di dapati di LAZADA  tanpa yuran penghantaran adalah suatu yang tidak boleh dilepa…

Charger Adapter Laptop Rosak

Image
Banjir yang melanda hujung tahun yang lalu telah mengakibatkan salah satu charger laptop saya mengalami kerosakan akibat banjir. Ada air di dalam kotak adapter tersebut dan mengakibatkan charger tersebut terbakar apabila dipasangkan suiz elektrik. Sejak itu saya tidak dapat menjalankan kerja-kerja saya seperti biasa. Saya cuba menggunakan charger laptop yang lama tapi tak muat. Rupanya, saiz pencucuh Adapter laptop ni berbeza-beza. Jenama yang saya gunakan ialah Asus Ultrabook.
Saya merancang untuk membeli di kedai komputer tapi saya tangguhkan dulu kerana kalau diikutkan pengalaman saya sebelum ni, harga charger di kedai komputer antara RM75-RM100. Standard dah sebenarnya harga tu. Tapi saya cuba cari alternatif di internet. Akhirnya saya terfikir untuk cari di Lazada. Ya, dah jumpa charger untuk laptop saya. Harganya tak lebih dari RM50 termasuk penghantaran. Tapi saya masih ragu-ragu tentang saiz adapternya. Jangan-jangan tak muat. Setelah meneliti akhirnya saya membuat keputusan …