Posts

Showing posts from June, 2014

Hari Raya: Buat Duit Tanpa Modal

Image
Dulu saya pernah join satu company yang kalau daftar dengan mereka, mereka akan bagi komsiyen. Itu pun sebab kawan saya yang perkenalkan saya dengan company ni. Oleh kerana dia pun blogger jugak macam saya  ::ngehngeh:: , maka saya pun setuju nak daftar. Yela, takda yuran pendaftaran pun. Jadi apa salahnya saya setuju dengan cadangan kawan saya tu.
Untung tak untung sambil tulis blog sambil kerja duit komisyen pun dapat. Kalau tak silap saya, setiap orang yang daftar akan dapat RM1.00 . Kalau saya panjang-panjangkan syarikatnya, bila ada yang daftar dengan saya, saya akan dapat komisyen hasil dari pendaftaran tu. Jadi, saya pun jemput kawan-kawan saya yang lain untuk daftar dengan company ni. Kerja yang mudah je kan..? Tanpa modal pun boleh buat duit. Duduk rumah, buat kerja sendiri tapi dalam masa yang sama masih boleh jana duit. Kalau ada bisnes, kerja bergaji atau apa cara pun boleh tambah pendapatan lain dengan senang. Terima kasih kat kawan saya yang promo kat saya hari tu.
Tu c…

Masalah kita, lebih gemar kepada perkara-perkara mistik

Masalah kita, lebih gemar kepada perkara-perkara mistik seperti hantu, jin, saka, polong dan yang seumpama dengannya. Dari peringkat kanak-kanak sampailah orang dewasa. Kalau cerita mistik bulat mata yang mendengarnya. Yang bercerita pula penuh semangat dan tersusun pula jalan ceritanya.

Mari kita baca serba sedikit situasi dan contoh kepada situasi tersebut:-

Situasi

1. Sakit.

Apabila didatangi sakit-sakit tidak kira sakit sikit atau banyak, maka perkara pertama yang difikirkannya ialah berkaitan dengan Mistik.

Contohnya:
Apasal aku sakit-sakit tangan ni, aku rasa lain macam la. Macam ada benda 'lain'. Demam aku ni dah seminggu dah. Biasanya sehari dua je. Aku rasa ada orang dengki dgn aku. Takpun ada 'benda' kacau aku, tak puas hati dengan aku.Situasi

2. Bunyi-bunyi bising dan Rasa-rasa

Apabila terdengar atau rasa-rasa bunyi-bunyian di belakang atau di dapur atau dibumbung, maka tidak lain yang difikirkan hanya perkara mistik. Dikatakan ada benda kacau, ada benda ikut d…