Facebook: Antara Sebab Anda Tidak Produktif

Antara sebab anda tidak produktif


1. Main Facebook

Kerap main facebook. Sekejap-sekejap tengok facebook. scroll up scroll down tengok kawan buat apa. baca info terkini.

2. Kerap update status Facebook

Situasi 1:
Sebelum pergi kerja, update facebook dulu:
 .." yeay, hari ni nak mulakan dengan ceria! chayok2!! :)"..

Situasi 2:
Dalam kereta, update facebook: 
.."apahal la jem sangat ni, bosan la hari2 mcm ni"...

Situasi 3:
Di meja ofis, update facebook: 
.."hari ni semua orang tanya aku, aik ceria je hari ni, ada apa2 ker ? hehehe"..

Situasi 4:
Bukak komputer > buka file, update facebook: 
.."yes! hari ni nak semangat buat kerja!! Chayok2!!!"..

Situasi 5: 
Scroll up scroll down file, update facebook: 
.."alhamdulillah, nasib baik tak byk sgt keje hari ni, yes!!"..

Situasi 6:
5 minit buat kerja, update facebook: 
.."fuh, tegangnya kepala, tapi saya hepi, yey!! nak sambung keje jap"..

situasi 7:
15 minit buat kerja, update facebook: .."Stressnya , ingatkan kerja sikit tak stress. Rupanya stress jugak, huh!!"..

Situasi 8:
Sambung kerja tapi update status facebook lagi, update facebook: 
.."ishh, tensionnya , banyak nye lagi nak buat nih, 
ingatkan kerja tak banyak boleh la nak rehat, ni dah 4 jam asyik duk part ni je,huh!!"...

Situasi 9:
Bos datang tanye kerja ok ke tak: 
"kerja belum siap lagi bos, saya pening kepala kat bahagian ni, sikit je lagi"

Situasi 10:
Kerut2 picit kepala, update facebook:
.." fuh, abisla bos dah tanye kerja bila nak siap, ni tinggal 1 jam nak balik ni, nampaknya esok gakla submit ni"..

Situasi 11:
Off file siap nak balik, update facebook: 
.."kerja sikit tapi rasa tension sebab takleh nak setelkan satu part. Jangan ingat kerja sikit tak susah tau. Peace!!"..

Situasi 12:
Dalam kereta, update facebook: 
.."otw balik ..huhu.. "..

Situasi 13:
Lepas mandi, update facebook: 
.."siap mandi dah, nak mulakan mlm ni dengan semangat, nak tido awal esok tak ngantuk buat kerja, :)"..

Situasi 14:
nak tido tgk ipad, update facebook: 
.."nite semua, semoga dapat mimpi2 indah"..

Situasi 15:
Bangun tidur, update facebook: 
.."yey! hari ni nak mulakan hidup baru, hepi, ceria, yey!! chayok2!!"..

macam mana kerja dapat disiapkan, update facebook saja..


Comments

Popular posts from this blog

A Simple Step to Fix Insufficient Storage Available on Android

Software Review: Membina 3D dengan Google Sketchup

Wifi | Alat Sambungan Internet Wifi TPLINK TL-WN727N