Subscribe by Email

Booking.com

Thursday, September 27, 2012

Facebook: Antara Sebab Anda Tidak Produktif

Antara sebab anda tidak produktif


1. Main Facebook

Kerap main facebook. Sekejap-sekejap tengok facebook. scroll up scroll down tengok kawan buat apa. baca info terkini.

2. Kerap update status Facebook

Situasi 1:
Sebelum pergi kerja, update facebook dulu:
 .." yeay, hari ni nak mulakan dengan ceria! chayok2!! :)"..

Situasi 2:
Dalam kereta, update facebook: 
.."apahal la jem sangat ni, bosan la hari2 mcm ni"...

Situasi 3:
Di meja ofis, update facebook: 
.."hari ni semua orang tanya aku, aik ceria je hari ni, ada apa2 ker ? hehehe"..

Situasi 4:
Bukak komputer > buka file, update facebook: 
.."yes! hari ni nak semangat buat kerja!! Chayok2!!!"..

Situasi 5: 
Scroll up scroll down file, update facebook: 
.."alhamdulillah, nasib baik tak byk sgt keje hari ni, yes!!"..

Situasi 6:
5 minit buat kerja, update facebook: 
.."fuh, tegangnya kepala, tapi saya hepi, yey!! nak sambung keje jap"..

situasi 7:
15 minit buat kerja, update facebook: .."Stressnya , ingatkan kerja sikit tak stress. Rupanya stress jugak, huh!!"..

Situasi 8:
Sambung kerja tapi update status facebook lagi, update facebook: 
.."ishh, tensionnya , banyak nye lagi nak buat nih, 
ingatkan kerja tak banyak boleh la nak rehat, ni dah 4 jam asyik duk part ni je,huh!!"...

Situasi 9:
Bos datang tanye kerja ok ke tak: 
"kerja belum siap lagi bos, saya pening kepala kat bahagian ni, sikit je lagi"

Situasi 10:
Kerut2 picit kepala, update facebook:
.." fuh, abisla bos dah tanye kerja bila nak siap, ni tinggal 1 jam nak balik ni, nampaknya esok gakla submit ni"..

Situasi 11:
Off file siap nak balik, update facebook: 
.."kerja sikit tapi rasa tension sebab takleh nak setelkan satu part. Jangan ingat kerja sikit tak susah tau. Peace!!"..

Situasi 12:
Dalam kereta, update facebook: 
.."otw balik ..huhu.. "..

Situasi 13:
Lepas mandi, update facebook: 
.."siap mandi dah, nak mulakan mlm ni dengan semangat, nak tido awal esok tak ngantuk buat kerja, :)"..

Situasi 14:
nak tido tgk ipad, update facebook: 
.."nite semua, semoga dapat mimpi2 indah"..

Situasi 15:
Bangun tidur, update facebook: 
.."yey! hari ni nak mulakan hidup baru, hepi, ceria, yey!! chayok2!!"..

macam mana kerja dapat disiapkan, update facebook saja..


No comments:

About Me

My photo
Hi. Saya Azizi Yusoff. Saya menyediakan perkhidmatan pelukis pelan arkitek. Menyediakan rekabentuk rumah, bangunan, rekabentuk dalaman, membuat pelan bangunan baru, ubahsuai dan rekaan dalaman. Saya juga menyediakan perkhidmatan sehingga urusan permohonan kelulusan pelan kepada. Sebarang pertanyaan, boleh terus hubungi saya atau layari www.dzcreation.com.my

Labels

3d 3d sketchup adapter Al-Quran Android android update Apa itu tone excel architect designer Architecture architecture services arkitek Asus asyik-asyik mistik autocad beli pelan banglo beli pelan rumah Bisnes buat bisnes dengan tone excel buat duit buat duit raya Buat duit raya tanpa modal cara menyertai tone excel Cars Cerita cerita mistik Clixsense computer Computer n Technology Coretan daftar Dakwah Design dragonfly facebook faile to updated fix ganjaran istimewa tone excel green architecture green building guru Hadith dan Sunnah insufficient storage application Islam Islam dan Sains istidraj Isu dan Ehwal Semasa Jalan-Jalan jana duit jana duit modal sikit jana duitr dengan toneExpress jana pendapatan jana pendapatan dengan tone excel jana pendapatan dengan tonexpress Johor Bharu Karya Kata Hikmah Kereta Koleksi Video Nasyid komputer lenovo Lukis Lukisan Maher Zain masalah kita metabolic mistik nak beli pelan rumah nasihat New York City Notebook Pablo Picasso Pasir Gudang pelan banglo pelan bangunan pelan rumah Pelukis pelukis pelan pelukis pelan rumah Pelukis Terkenal pendapat Percutian perisian perkhidmatan arkitek perkhidmatan pelukis pelan Picasso produktif Promotions raya tahun ni respect Review Samsung Samsung baru Samsung Galaxy Samsung Galaxy Note Edge Samsung terkini Sejarah senibina Sifat Tercela sikit-sikit mistik Simkad ToneExcel sketchup smartphone Software sony problem suka mistik sungai dalam laut sustainable talkin Tazkirah tazkirah pagi tazkirah ringkas tidak produktif tl-wn727n Tone Excel ToneExcel tp-link tp-link wifi adapter tplink Travel Tune Talk Tone Excel ulama' Ultrabook Umum wifi Wifi adapter xperia